Wuorelan Kalypso

Etusivulle - Takaisin hevosiin

Perustiedot

Nimi, lempinimi Wuorelan Kalypso "Kalle" Rotu, sukupuoli suomalainen puoliverinen, ori
Syntynyt 22.07.2015 Suomessa (4v, satunnainen) Rekisterinumero VH15-031-0879
Säkäkorkeus, väri 159 cm, punaruunikko Painotus, taso koulupainotus, VaB, Re: 110 cm
Kasvattaja Kiiskinen, Wuorela Omistaja VRL-13679 (Emmi V.), Pikkukartano

Luonne

Wuorelan Kalypso on säpäkkä, mutta ehkä yksi maailman kilteimmistä ja lempeimmistä hevosista. Ori saattaa välillä olla hyvinkin vaikea käsitellä, mutta aina se on kuitenkin ystävällinen ja kiltti niin ihmisille kuin hevosillekin. Kalle on nimittäin ehkäpä aavistuksen verran säikky, ja muutenkin jos tammoja on lähellä niin se tykkää vähän pörhistellä niitä varten. Mitään pahaa Kalle ei silti missään nimessä ikinä tarkoita.

Taluttaessa herra on useimmiten kiltisti. Joskus se kuitenkin saattaa säikkyä, tai sillä on muuten vain liikaa ylimääräistä energiaa jolloin Kalle siis saattaa vähän ryntäillä ja muuten vain pelleillä jotain omiaan. Ja tammatkin ovat vielä erikseen!

Hoidettaessa Kalle on todella kiltti, vaikkei aina mikään maailman rauhallisin tapaus. Ori nimittäin pyörii joskus karsinassa, käytävällä taas Kallen hoitaminen sujuu yleensä aivan ongelmitta. Kalle on myös luonteeltaan hyvin utelias ja seurallinen, ja sen se näyttää hoitajalleen aina heti kun on vähän rauhoittunut!

Eläinlääkärin toimenpiteissä Kalle saattaa hieman steppailla ja pyöriä, mutta on silti suhteellisen helppo käsitellä näissäkin tilanteissa. Kilttihän ori toki on joka tilanteessa, mutta Kalle ei vain ole mistään rauhallisimmasta päästä. Kengityksessä, hampaiden raspauksessa ja klippauksessa herra on suunnilleen samanluonteinen kuin eläinlääkärinkin kanssa.

Ratsastaessa Kalle on säpäkkä ja erittäin herkkä. Onhan Kalle todella miellyttävä ratsu, mutta se vain on välillä vähän haastava ja todella herkkä juurikin. Sisimmässään ori on kouluhevonen, mutta rakastaa toki myös esteidenkin hyppäämistä!

Kouluratsastusta mentäessä ori on melko taitava, mutta vaatii ratsastajaltaan siltikin suhteellisen paljon, jotta liikkuisi koko "voimillaan". Aluksi Kalle saattaa myös olla vähän kankea ja jäykkä, mutta kun sitä hieman taivuttelee heti ratsastuksen alkuun, niin kyllä se siitä sitten vetristyy ja taipuu! Kalle pitää kouluratsastuksessa erityisesti laukanvaihdoista, mutta myös keskiaskellajit ovat orin bravuureita.

Esteitä hypätessä Kalle innostuu heti ja alkaa hieman kuumuakin. Herra on kohtalaisen hyvä hyppääjä, mutta välillä vähän höslä. Kalle saattaa myös vetää muutaman ilopukin, etenkin hyppäämisen alussa niitä kyllä yleensä näkee! Erikoisesteitä ja muita pelokkeita ori hieman pelkää, mutta yli kyllä menee hieman isommalla loikalla tosin, kunhan vain ratsastaja on itse menossa esteestä yli.

Kilpailuissa Kalle on yleensä aika säikkynä, etenkin jos ei ole käynyt kisapaikassa ennen. Radallakin Kalle voi hieman säpsähdellä ja tuijotella jotain sen mielestä todella pelottavaa aluksi, mutta vähän ajan päästä ori kyllä rentoutuu hieman ja alkaa keskittyä rataansa täysillä.

Vinkkaan tai muuhunkaan hevoskuljetusautoon ori Kalle ei mene kyytiin kauhean helposti, sillä kuten jo tuossa sanottu moneenkin kertaan on, Kalle on hyvin säikky hevonen. Kalle menee kyytiin vain ihmisen kanssa, keneen se luottaa, ja jopa siinäkin saattaa kestää muutaman tunnin.

Suku & jälkeläiset

i. Hukkapuron Roscoe fwb
ei meriittejä
ii. Rontigo swb
ei meriittejä
iii. Ramon evm, swb
iie. Kilape evm, swb
ie. Eden hann
KRJ-I
iei. Engelbrecht evm, hann
iee. Fausta evm, hann
e. Wuorelan Karissa fwb
ei meriittejä
ei. Romei du Roe westf
ei meriittejä
eii. Rambant evm, westf
eie. Roe Moor evm, westf
ee. Kassandra trak
VSN World Champion, KTK-II, KRJ-I
eei. Adrian evm, trak
eee. Kasimira evm, trak

Jälkeläiset

Wuorelan Kalypso on jalostuskäytössä myös ulkopuolisille 2-polvisille puoliveritammoille.

05.08.2015 / rp-ori / Pikkukartanon Ratatouille / e. Delicate Furiette 20.07.2015 / ori / Pikkukartanon Kasvatti / e. Emä Emänen
20.07.2015 / ori / Pikkukartanon Kasvatti / e. Emä Emänen 20.07.2015 / ori / Pikkukartanon Kasvatti / e. Emä Emänen

Kilpailut

Wuorelan Kalypso kilpailee aktiivisesti jaosten alaisissa kilpailuissa.

KRJ:n alaiset
(Sijoituksia 10 kpl)
17.09.2015 - kutsu - vaativa B - 2/40
28.09.2015 - kutsu - vaativa B - 4/40
22.09.2015 - kutsu - vaativa B - 5/40
27.09.2015 - kutsu - vaativa B - 2/40
30.09.2015 - kutsu - vaativa B - 2/40
01.09.2015 - kutsu - vaativa B - 2/40
12.09.2015 - kutsu - vaativa B - 4/40
27.08.2015 - kutsu - vaativa B - 1/40
15.08.2015 - kutsu - vaativa B - 1/40
01.09.2015 - kutsu - vaativa B - 1/40
ERJ:n alaiset
(Sijoituksia 0 kpl)
00.00.0000 - kutsu - 110 cm - 0/00
KERJ:n alaiset
(Sijoituksia 0 kpl)
00.00.0000 - kutsu - CIC1 - 0/00

Kuulumiset

Päiväkirja

00.00.2015 - Merkinnän otsikko

Etiam eget accumsan massa, vitae posuere est. Nullam sed volutpat magna, eu rhoncus justo. Sed ut sem non velit fringilla commodo. Suspendisse aliquet arcu ut orci scelerisque, vel imperdiet lacus condimentum. Curabitur porttitor turpis a ipsum molestie, sed imperdiet felis dictum. Nunc mollis diam sem, eget lobortis leo luctus congue. Vestibulum commodo facilisis lorem varius feugiat. Vivamus ultricies luctus ligula id egestas. Donec mauris quam, luctus eu tellus ac, imperdiet tincidunt dui. Vestibulum ut justo quam. Duis quis suscipit dolor.

Vestibulum laoreet mollis lacus vitae iaculis. Nam vitae leo mattis, aliquet ipsum eu, pretium erat. Duis ligula nisl, laoreet nec tristique id, semper in nunc. Pellentesque vehicula feugiat velit ut dictum. Nullam semper posuere mauris convallis pulvinar. Nam cursus rutrum risus, ut ornare nunc ornare vel. Vivamus accumsan metus id urna placerat, vitae congue lacus sodales. Nulla non leo tellus.

00.00.2015 - Merkinnän otsikko

Etiam vitae massa libero. Sed eget auctor est. Aenean ullamcorper pellentesque leo, eu ullamcorper sem sagittis ac. Quisque fermentum orci ac eros egestas vulputate. In molestie gravida pellentesque. Fusce quis consectetur nunc. Donec euismod nulla erat. Ut nisl lectus, scelerisque a eros nec, pellentesque molestie erat. Suspendisse potenti. Vestibulum eros risus, cursus at ipsum vel, rhoncus pulvinar risus. Morbi posuere lorem nec metus dignissim, maximus ullamcorper tellus pharetra. Etiam sapien turpis, aliquet sed aliquam maximus, efficitur non sem. Aliquam sagittis commodo turpis ac pretium.

Kouluvalmennukset

09.08.2015 - kouluvalmennus
(Kirjoittanut Satu)

Valmennettavani Emmi jo lämmitteli punaruunikkoa oriaan Kallea kentällä. Aloitimme kuitenkin valmennuksen heti, sillä lähdimme liikkeelle pohkeenväistöistä käynnissä. Kuten ratsastaja oli kertonutkin, Kalle oli alkuun hieman jäykkis ja väistätti hitaasti ja loivasti. Väleihin käskin Emmin tehdä todella paljon kaikkea pikkuhelppoa, mm. pysähdyksiä ja taivutteluja molemmille puolille. Pian ratsukko pääsi tekemään samaa ravissa. Orikin alkoi jo pikkuhiljaa näyttää reippaammalta, Emmi löysi ravista heti sopivan temmon. Välikäyntien kautta siirryttiinkin laukkaharjoituksiin. Ratsukko teki vastalaukassa ympyröitä keskelle kenttää ja päätyihin, vaihdellen välillä suuntaa. Laukka rullasi hyvin eteenpäin ja yhtä huomaamatonta raville rikkomista lukuunottamatta ratsukon vastalaukka sujui mutkattomasti. Päätimme valmennuksen kahdeksikolla, jossa tuli tehdä laukanvaihto suunnan muuttuessa. Kehotin Emmiä loppuverkkaamaan kevyesti hieman pidemmän ohjan kera ja kiitin tätä onnistuneesta valmennuksesta.

10.08.2015 - kouluvalmennus
(Kirjoittanut Sani)

Kalle oli heti alkuun hieman jäykänoloinen, joten neuvoin ratsastajaa tekemään reilusti ympyröitä, jotta ori saataisiin kunnolla taivuteltua. Kun ori alkoi näyttää jo hieman vetreämmältä tein ratsukolle tehtävän, jossa harjoiteltaisiin sulkutaivutuksia. Kallella meni ensimmäiset kerrat tehtävän tajuamiseen, mutta sen jälkeen se alkoi tehdä todella näyttäviä taivutuksia. Samaa tehtiin myös ravissa. Kalle pudotti todella helposti takaisin käynnille, jos ratsastaja teki hieman liian kovan puolipidätteen. Neuvoinkin ratsastajaa tekemään avut enemmän istunnalla. Siitä jatkettiin vielä laukkatyöskentelyyn. Kun laukka oli pyörivä ja hyvä tehtiin sulkutaivutuksia vielä siinä askellajissa. Ne eivät olleet Kallelle ihan mikään helpoin juttu, mutta ori yritti hienosti parhaansa. Loppua kohden ne alkoivat näyttää jo todella hyviltä, joten päästin ratsukon pälkähästä. He tulivat vielä muutaman laukanvaihdon, joihin oli hyvä lopettaa. Ratsukko lähti vielä kävelemään maastoon loppukäyntejä.

00.00.2015 - Merkinnän otsikko
(Kirjoittanut Joku)

Etiam vitae massa libero. Sed eget auctor est. Aenean ullamcorper pellentesque leo, eu ullamcorper sem sagittis ac. Quisque fermentum orci ac eros egestas vulputate. In molestie gravida pellentesque. Fusce quis consectetur nunc. Donec euismod nulla erat. Ut nisl lectus, scelerisque a eros nec, pellentesque molestie erat. Suspendisse potenti. Vestibulum eros risus, cursus at ipsum vel, rhoncus pulvinar risus. Morbi posuere lorem nec metus dignissim, maximus ullamcorper tellus pharetra. Etiam sapien turpis, aliquet sed aliquam maximus, efficitur non sem. Aliquam sagittis commodo turpis ac pretium.

Estevalmennukset

00.00.2015 - Merkinnän otsikko
(Kirjoittanut Joku)

Etiam eget accumsan massa, vitae posuere est. Nullam sed volutpat magna, eu rhoncus justo. Sed ut sem non velit fringilla commodo. Suspendisse aliquet arcu ut orci scelerisque, vel imperdiet lacus condimentum.

Etiam vitae massa libero. Sed eget auctor est. Aenean ullamcorper pellentesque leo, eu ullamcorper sem sagittis ac. Quisque fermentum orci ac eros egestas vulputate. In molestie gravida pellentesque. Fusce quis consectetur nunc. Donec euismod nulla erat. Ut nisl lectus, scelerisque a eros nec, pellentesque molestie erat. Suspendisse potenti. Vestibulum eros risus, cursus at ipsum vel, rhoncus pulvinar risus. Morbi posuere lorem nec metus dignissim, maximus ullamcorper tellus pharetra. Etiam sapien turpis, aliquet sed aliquam maximus, efficitur non sem. Aliquam sagittis commodo turpis ac pretium.

Tämä on virtuaalihevonen! (c) Emmi V., ellei toisin mainita. Ulkoasu (c) Maj K. Kuvat (c) Hippos/Pirje Paananen