Viannetta LAC

Etusivulle - Takaisin hevosiin

Perustiedot

Nimi, lempinimi Viannetta LAC "Viona" Rotu, sukupuoli suomalainen puoliverinen, tamma
Syntynyt 14.05.2015 Suomessa (4v, satunnainen) Rekisterinumero VH15-031-0880
Säkäkorkeus, väri 165 cm, musta Painotus, taso koulupainotus, VaB, Re: 100 cm
Kasvattaja Huttis, L'amour aux Chevaux Omistaja VRL-13679 (Emmi V.), Pikkukartano

Luonne

Viannetta LAC on neitimäinen, mutta kuitenkin erittäin suuren ja kultaisen sydämen omaava suomalainen puoliveritamma. Viona ei ole aivan tyypillinen tamma, se on kiltti ja turvallinen hoitaa, eikä ratsastaessakaan pahemmin temppuile. Neitimäisyydellä tässä tapauksessa tarkoitetaan pelkästään sitä, että Viona on hieman herkkis, eikä tykkää liata itseään.

Taluttaessa Viona saattaa hieman pyrähdellä taluttajan ympärillä, jos sillä on paljon virtaa. Hienosti töpötellen hennoin jalkoineen balettitanssijan malliin tietysti! Kuitenkin kun taluttaja vähänkään Vionaa komentaa, se lopettaa hörhistelyn ja kävelee loppumatkan kiltisti vierellä.

Hoidettaessa tamma on mukava, mutta sen lisäksi sillä on vähän vinkeitä ja saattaa pyöriä karsinassaan kun sitä hoidetaan. Vionaa voi hoitaa niin käytövällä kiinni kuin karsinassa irtikin, tietysti jos vain jaksaa sen pyörimistä. Viona on myös erittäin utelias ja seurallinen hoitaa. Se saattaa esimerkiksi nyplätä hoitajan kättä, tunkea pään aivan väkisinkin syliin taikka sitten tutkia kaikki tavarat millä hoitaja sen turkkia harjaa. Vionan bravuureita on lisäksi myös tavaroiden nosteleminen, eikä hoitajakaan yleensä välty siltä että sen takin hihasta napsaistaan palainen tai että pipo varastetaan suoraan päästä Vionan kavioita putsatessa!

Eläinlääkärissä, kengityksessä, hampaiden raspauksessa ja muissa tämäntapaisissa toimenpiteissä Viona käyttäytyy kerrassaan loistavasti! Neiti antaa ammattilaisten tehdä kaikki tarpeelliset toimenpiteet ja on silloin vieläkin uteliaampi kuin yleensä, esimerkiksi hoitotilanteissa.

Ratsuna Viona on mukava ja eteenpäinpyrkivä. Se ei säiky melkeinpä mitään, sillä sehän on luonteeltaan äärettömän utelias. Vaikka Viona onkin yleensä ratsastaessa kiltti ja hyväkäytöksinen, siltä löytyy runsaasti vinkeitä ja välillä saattaakin esimerkiksi heitellä päätään, laukata hieman lujempivauhtisia kohtia tai pukitella aivan pieniä pukkeja.

Kouluratsastuksessa Viona on elementissään, vaikka onkin vähän höslän luonteinen. Tamman lempiaskellaji on ehdottomasti laukka. Sitä mentäessä Viona innostuu eikä malta lopettaa laukkaamista. Myös laukanvaihdoista Viona pitää todella runsaasti. Pohkeenväistöt ja kaikki muut taivutuksetkin luonnistuvat Vionalta kerrassaan loistavasti, vaikka alussa neiti saattaakin olla hiukan venkuileva. Herkkä Viona kuitenkin on, jonka ansiosta se onkin mahtava kouluratsastushevonen!

Esteitä hypätessä tamma kuumuu hieman, sekä innostuu todella helposti. Vaikka Viona tykkäisikin laukata esteradoilla täysiä, se kuuntelee ainakin jonkun verran ratsastajaansa ja pysyy siten myös ratsastajan hallinnassakin vaikka pysäyttämisessä kestää tietysti oma aikansa. Vaikka Vionalla onkin paljon intoa esteille, se on hieman huolimaton hyppääjä, jonka vuoksi se ei ole niin hyvä esteillä kuin kouluratsastuksessa.

Kilpailuissa Viona on säpäkkä, mutta yleensä kuitenkin melko rento ja hyvin hallittavissa oleva ratsu. Etenkin radalla tammalla on loistavat liikkeet ja se esitteleekin niitä mielellään. Viona myös yrittää aina kilpailuissa parhaansa, vaikka onkin aina vähän höslä. Viona nauttii aplodeista ja se tietää itsekin mitä hyvää on tapahtunut, kun se saa suitsiinsa kiinni ruusukkeen ja laukkaa innokkaasti kunniakierroksen!

Lastatessakin Viona käyttäytyy hienosti, ja menee heti vinkan kyytiin ilman muita mukinoita. Se jollakin tavalla myös nauttii matkustamisesta ja tutkii aina uteliaana kaikki vinkan paikat sekä vieruskaverinsa, jos sellainen on mukana.

Suku & jälkeläiset

i. Winston von Lark old
KTK-II, KRJ-I, Bronze Premium
ii. Wincent Venice kwpn
KTK-III
iii. Wilbert de Joya kwpn
KRJ-I, YLA2
iie. Edelie Venice kwpn
ei meriittejä
ie. Melorope von Lark old
KTK-II
iei. Oldfinion Carsten old
ei meriittejä
iee. Oldfell's Myneyn old
KRJ-I, YLA2
e. Loving Hate LAC fwb
ei meriittejä
ei. Elken Achaidos fwb
KRJ-II, YLA2
eii. Royal Artemis trak
VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I
eie. Kingston Belisse fwb
ei meriittejä
ee. Hatelove 'If fwb
YLA1, KRJ-I
eei. Funky Monkey Mer fwb
KRJ-I, YLA1
eee. Hairmetal Dusk fwb
KRJ-I

Jälkeläiset

Viannetta LAC on jalostuskäytössä myös ulkopuolisille 3-polvisille puoliverioreille.

20.07.2015 / ori / Pikkukartanon Kasvatti / e. Emä Emänen 20.07.2015 / ori / Pikkukartanon Kasvatti / e. Emä Emänen
20.07.2015 / ori / Pikkukartanon Kasvatti / e. Emä Emänen 20.07.2015 / ori / Pikkukartanon Kasvatti / e. Emä Emänen

Kilpailut

Viannetta LAC kilpailee aktiivisesti jaosten alaisissa kilpailuissa.

KRJ:n alaiset
(Sijoituksia 13 kpl)
28.09.2015 - kutsu - vaativa B - 2/40
28.09.2015 - kutsu - vaativa B - 6/40
01.09.2015 - kutsu - vaativa B - 4/40
04.09.2015 - kutsu - vaativa B - 6/40
07.09.2015 - kutsu - vaativa B - 5/40
08.09.2015 - kutsu - vaativa B - 6/40
13.09.2015 - kutsu - vaativa B - 1/40
19.08.2015 - kutsu - vaativa B - 3/40
29.08.2015 - kutsu - vaativa B - 6/40
28.08.2015 - kutsu - vaativa B - 3/40
25.08.2015 - kutsu - vaativa B - 3/40
22.08.2015 - kutsu - vaativa B - 2/40
02.09.2015 - kutsu - vaativa B - 3/30
ERJ:n alaiset
(Sijoituksia 0 kpl)
00.00.0000 - kutsu - 100 cm - 0/00
KERJ:n alaiset
(Sijoituksia 0 kpl)
00.00.0000 - kutsu - CIC1 - 0/00

Kuulumiset

Päiväkirja

14.08.2015 - aamumaastossa

Aamulla kello yhdeksän maissa sain ideaksi lähteä rämpimään Vionalla vähän metsiin. Tietysti ensin sain itseni hinattua televisiota katsomasta tallille ja hain iki-ihanan mustan tammani tarhasta varustettavakseni. Viona seisoi käytävällä kiinni sidottuna yllättävän rauhassa paikoillaan, kun harjasin sen, putsasin sen kaviot ja laitoin sille satulan ja suitset päälle. Sitten vain itselle kimpsut ja kampsut, ja matkaan!

Koska Pikkukartanon tarhojen vierestä lähtee melkein heti leveähkö metsätie maastoihin, ei meidän tarvinut kävellä ollenkaan inhottavalla, kovalla asfaltilla. Kun olimme Vionan kanssa kävelleet tämän ensimmäisen tien päätökseen saakka, käännyimme vasempaan suuntaan vähän pienemmälle metsäpolulle, jossa sitten otimme hiukan rauhallista ravia.

Seuraava tie oli sitten niin sanotusti edellisen polkutien jatkona, ja siinä oli hyvä pohja laukkaamiseenkin. Ensiksi otimme vähän reippaampaa ravia, ja heti sen jälkeen annoin Vionan laukata jonkun matkaa. Kun laukkapätkästä oli päästy, otin jälleen Vionan käynnille, sillä edessä oli soratie joka oli siis aika kova.

Soratietä aikamme kävelyä käännyimme oikealle, melko kapealle hiekkasuoralle, jossa otimmekin lujempaa laukkaa. Oli mukava tunne, kun luotti hevoseen täysillä ja tuuli vain tuiversi ihanasti korvissa. Tämän laukkapätkän jälkeen Viona olisi halunnut mennä vielä lisää laukkaa, mutta päätin sitten jättää sen laukkaamisen siihen. Loppumatka olikin perus hiekka-metsäpohjaa, jota sitten vaihtelevasti ravailimme ja kävelimme niin kauan että pääsimme takaisin tallin pihaan. Oli todella mukava pieni lenkki, ja Vionakin oli ihan superkiva tänään! (Noh, eikös se aina ole? ;>)

00.00.2015 - Merkinnän otsikko

Etiam vitae massa libero. Sed eget auctor est. Aenean ullamcorper pellentesque leo, eu ullamcorper sem sagittis ac. Quisque fermentum orci ac eros egestas vulputate. In molestie gravida pellentesque. Fusce quis consectetur nunc. Donec euismod nulla erat. Ut nisl lectus, scelerisque a eros nec, pellentesque molestie erat. Suspendisse potenti. Vestibulum eros risus, cursus at ipsum vel, rhoncus pulvinar risus. Morbi posuere lorem nec metus dignissim, maximus ullamcorper tellus pharetra. Etiam sapien turpis, aliquet sed aliquam maximus, efficitur non sem. Aliquam sagittis commodo turpis ac pretium.

Kouluvalmennukset

00.00.2015 - Merkinnän otsikko
(Kirjoittanut Joku)

Etiam eget accumsan massa, vitae posuere est. Nullam sed volutpat magna, eu rhoncus justo. Sed ut sem non velit fringilla commodo. Suspendisse aliquet arcu ut orci scelerisque, vel imperdiet lacus condimentum. Curabitur porttitor turpis a ipsum molestie, sed imperdiet felis dictum. Nunc mollis diam sem, eget lobortis leo luctus congue. Vestibulum commodo facilisis lorem varius feugiat. Vivamus ultricies luctus ligula id egestas. Donec mauris quam, luctus eu tellus ac, imperdiet tincidunt dui. Vestibulum ut justo quam. Duis quis suscipit dolor.

00.00.2015 - Merkinnän otsikko
(Kirjoittanut Joku)

Vestibulum laoreet mollis lacus vitae iaculis. Nam vitae leo mattis, aliquet ipsum eu, pretium erat. Duis ligula nisl, laoreet nec tristique id, semper in nunc. Pellentesque vehicula feugiat velit ut dictum. Nullam semper posuere mauris convallis pulvinar. Nam cursus rutrum risus, ut ornare nunc ornare vel. Vivamus accumsan metus id urna placerat, vitae congue lacus sodales. Nulla non leo tellus.

00.00.2015 - Merkinnän otsikko
(Kirjoittanut Joku)

Etiam vitae massa libero. Sed eget auctor est. Aenean ullamcorper pellentesque leo, eu ullamcorper sem sagittis ac. Quisque fermentum orci ac eros egestas vulputate. In molestie gravida pellentesque. Fusce quis consectetur nunc. Donec euismod nulla erat. Ut nisl lectus, scelerisque a eros nec, pellentesque molestie erat. Suspendisse potenti. Vestibulum eros risus, cursus at ipsum vel, rhoncus pulvinar risus. Morbi posuere lorem nec metus dignissim, maximus ullamcorper tellus pharetra. Etiam sapien turpis, aliquet sed aliquam maximus, efficitur non sem. Aliquam sagittis commodo turpis ac pretium.

Estevalmennukset

00.00.2015 - Merkinnän otsikko
(Kirjoittanut Joku)

Etiam eget accumsan massa, vitae posuere est. Nullam sed volutpat magna, eu rhoncus justo. Sed ut sem non velit fringilla commodo. Suspendisse aliquet arcu ut orci scelerisque, vel imperdiet lacus condimentum.

Etiam vitae massa libero. Sed eget auctor est. Aenean ullamcorper pellentesque leo, eu ullamcorper sem sagittis ac. Quisque fermentum orci ac eros egestas vulputate. In molestie gravida pellentesque. Fusce quis consectetur nunc. Donec euismod nulla erat. Ut nisl lectus, scelerisque a eros nec, pellentesque molestie erat. Suspendisse potenti. Vestibulum eros risus, cursus at ipsum vel, rhoncus pulvinar risus. Morbi posuere lorem nec metus dignissim, maximus ullamcorper tellus pharetra. Etiam sapien turpis, aliquet sed aliquam maximus, efficitur non sem. Aliquam sagittis commodo turpis ac pretium.

Tämä on virtuaalihevonen! (c) Emmi V., ellei toisin mainita. Ulkoasu (c) Maj K. Kuvat (c) kasvattaja